JCB 3CX Compact

JCB 3CX Compact

JCB banade väg för konceptet med traktorgrävare 1953, och lanserade många innovativa funktioner på marknaden. Och i en föränderlig värld är vår nya 3CX Compact den senaste innovationen inom traktorgrävare.

Traktorgrävaren JCB 3CX Compact är en mycket mångsidig, lättmanövrerad maskin som passar till många olika uppgifter i städer och på platser med begränsat utrymme.

Den har utformats för att ge dig hög prestanda inom små områden, vilket gör den perfekt för arbeten i städer och på små byggarbetsplatser. En snäv vändradie och omkopplingsbara styrlägen gör att den kan arbeta på en tvåfilig väg med minsta möjliga störningsmoment och högsta möjliga produktivitet. Användarvänlighet, precis styrning och den legendariska JCB-tillverkningskvaliteten är också standardutrustning på 3CX Compact.

  • Ergonomiska och lätta att använda
  • Designad för mångsidighet, passar perfekt till mängder av uppgifter
  • 16 % snävare vändradie än en vanlig traktorgrävare på 5,8 m
  • Bara 2 m bred och 2,74 m hög
  • Med 40 km/h körhastighet går det fort att köra mellan arbetsplatserna
  • 35 % mindre än en traktorgrävare av standardversion

 

Broschyr: JCB BHL 3cx comp

Kategori:
    Beskrivning

    Tack vare trestegsreglagen på JCB 3CX Compact kan rätt hastighet väljas med ett enkelt knapptryck.

    Reglage av grävmaskinstyp är standardutrustning och gör den lättanvänd och lättstyrd.

    Det helt justerbara sätet med luftfjädring gör att förarna till dina traktorgrävare kan arbeta hela dagen lång utan att bli utmattade.

    Vid vägkörning och lastning får du all information du behöver på displayen som sitter på den främre instrumentpanelen på 3CX Compact.

    Ett 12V-uttag ger ström till användbara tillbehör, till exempel mobiltelefoner.

    För att verkligen kunna anpassa din traktorgrävare kan du välja till vår brytare för SAE+/ISO+-kontrollmönster, som finns som tillval.

    3CX Compact är bara 2 m bred, nästan en halv meter smalare än en traktorgrävare av standardtyp (beroende på redskap). Och en körhöjd på 2,74 m gör att den här maskinen kan användas i ännu trängre utrymmen.

    En höjd under 3 m öppnar upp en mängd nya arbetsplatser som du tidigare inte kunnat komma åt, till exempel låga byggnader och källare.

    Den smala bredden gör att 3CX Compact från JCB passar perfekt för att köra in i trädgårdar, parker och små byggarbetsplatser med där utrymmet är begränsat.

    Om man tar hänsyn till alla faktorer är den här maskinen 35 % mindre än en traktorgrävare av standardtyp.

    Att maskinen kan växlas mellan tvåhjulsstyrning och fyrhjulsstyrning gör att förarna kan köra säkert på landsväg och sedan enkelt ändra styrläge för att enkelt kunna manövrera på arbetsplatsen.

    En treväxlad, hydrostatisk transmission på 40 km/h gör 3CX Compact till en mycket oberoende traktorgrävare med stort arbetsområde för högsta möjliga produktivitet – detta innebär att du inte är beroende av annan utrustning för att transportera din maskin.

    Denna maskin drivs med en JCB by Kohler-motor på 55 kW som har högt vridmoment och inte behöver efterbehandling, vilket håller kostnaderna för service och stilleståndstid till ett minimum.

    Jämfört med en vanlig traktorgrävare från JCB är vändradien för 3CX Compact 16 % snävare. Eftersom den bara är 5,8 m (med ansatta bromsar) kan du göra en U-sväng med maskinen på de flesta tvåfiliga vägar.

    3CX Compact har inte bara designats för hela utbudet av redskap till traktorgrävare. Den kan också hantera ett brett utbud av Skid Steer-redskap. Dubbelriktade rörledningar och en krets för handhållna verktyg ger ännu större mångsidighet. Denna mångsidiga lösning i en och samma maskin kan utföra vägarbeten, arbeten i offentlig infrastruktur, och grundläggning. Vikten på 6 ton, fyrhjulsstyrningen och gummidäcken låter den samtidigt köra på nylagd asfalt, vilket gör den perfekt till vägbeläggningsarbeten.

    JCB 3CX Compact är så mångsidig att den kan utföra arbetet för flera andra maskiner, som dumprar, kompakta hjullastare, minigrävare, gaffeltruckar och motoriserade sopmaskiner. Det kan förstås spara både tid och pengar för dig.

    Du kan utföra allting från gaffelarbete till att flytta material, gräva grunder, lyfta murbruksbaljor, rensa arbetsplatser, sopa och rengöra arbetsplatser.

    Med en körhastighet på 40 km/h går det snabbt både att köra till och köra runt på arbetsplatsen med den här traktorgrävaren, vilket ökar produktiviteten.

    För ökad flexibilitet finns det en krets för handhållna verktyg som tillval, och den kan användas som kraftkälla till en enorm mängd olika redskap, till exempel vattenpumpar, kapmaskiner, borrar, hydraulhammare och mycket mer.

    Vi har bara använt beprövade, pålitliga komponenter till JCB 3CX Compact, för högsta möjliga drifttid och för att se till att din maskin ägnar så mycket tid som möjligt åt att dra in pengar åt dig.

    Med en körhastighet på 40 km/h behöver du inte hyra eller köpa en lastbil för att transportera din traktorgrävare.

    Du kan förvänta dig en bra specifikation till ett konkurrenskraftigt pris, så att du får ut så mycket som möjligt för pengarna. Ett heltäckande utbud av redskap gör maskinen mer mångsidig och låter dig få en högre avkastning på uthyrningen.

    LiveLink är standard, så att du kan övervaka hur din traktorgrävare används, dess bränsleförbrukning och var den befinner sig.

    JCB:s traktorgrävare har blivit en global valuta, tack vare deras avundsvärda rykte för både hög kvalitet och högt andrahandsvärde.